Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 juli 2021 | 09:48

Netflix spelsatsning fokuserar på mobiler och egna titlar

"Inledningsvis kommer vi främst att fokusera på spel för mobila enheter", säger streamingtjänstens produktchef.
För några dagar sedan kunde vi berätta att streamingtjänsten Netflix kommer börja erbjuda spel till sina prenumeranter utan extra kostnad, men det var sparsmakat på detaljer. 
 
I en rapport från Netflix berättar de nu att de är i "de tidiga stadierna av att ytterligare expandera till spel, bygga på våra tidigare ansträngningar kring interaktivitet (till exempel "Black Mirror: Bandersnatch") och våra Stranger Things-spel". 
 
Netflix planerar att utveckla spel baserade på sina originserier och filmer, samt introducera helt nya spel och licensiera några titlar från utomstående utvecklare. Den kanske största nyheten och besvikelsen är att de kommer fokusera på mobilspel, åtminstone inledningsvis. 
 
- Vi ser spel som en ny innehållskategori för oss, likt vår expansion till originalfilmer, animering och oskriptad TV. Inledningsvis kommer vi främst att fokusera på spel för mobila enheter, säger företagets produktchef Greg Peters.
 
 
Vilken typ av spel utöver deras "Stranger Things"-spel och något mer än att de kommer släppa in andras spel, avslöjar de inte. 
 
- Vi är gladare än någonsin över våra filmer och TV-serier och vi förväntar oss en lång landningsbana med ökande investeringar och tillväxt i alla våra befintliga innehållskategorier, men eftersom det nästan gått ett decennium sedan vi började med originalinnehåll, tror vi att tiden är inne att lära sig mer om hur våra medlemmar värdesätter spel, fortsätter Peters. 
 
 
Hur framgångsrik deras satsning på spel blir återstår att se, men personligen lockar det inte överdrivet mycket att få spela några mobilspel gratis med min prenumeration. 
 
Vad tror du om Netflix spelsatsning? Vad hade du velat se dem göra? 
| 21 juli 2021 09:48 |