Film

Skribent

Viktor Eriksson

6 januari 2024 | 11:30

Netflix släpper “We Are The World”-dokumentären “The Greatest Night in Pop”

Dokumentären om den berömda välgörenhetslåten skriven av Michael Jackson och Lionel Richie får premiär i januari.
Netflix meddelar nu att deras dokumentär “The Greatest Night in Pop” kommer att ha premiär på Sundance Film Festival i USA den 19 januari och därefter visas på streamingtjänsten den 29 januari.
 
“The Greatest Night in Pop” skildrar när över ett dussin av musikvärldens största artister samlades i en studio i Los Angeles den 25 januari 1985 för att spela in välgörenhetslåten “We Are the World”, skriven av Michael Jackson och Lionel Richie, för att samla in pengar till hungerkrisen i Afrika.
 
Dokumentären är regisserad av Bao Nguyen (“Be Water”) och ska innehålla aldrig tidigare visat material som skildrar den tidiga planeringen av projektet, Michael Jackson och Lionel Richies låtskrivande och hur det såg ut under inspelningen av den berömda musikvideon med alla artister.
 
Bland de som intervjuats för dokumentären syns Lionel Richie, Bruce Springsteen, Smokey Robinson, Cyndi Lauper, Kenny Loggins, Dionne Warwick och Huey Lewis. Filmen har ännu ingen trailer men tills dess kan vi ju alltid titta på originalet. 
 
 
| 6 januari 2024 11:30 |