Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 oktober 2020 | 08:15

Netflix skrotar rymdserien "Away" efter bara en säsong

Houston, we have a problem.
Variety rapporterar att "Away" blir den senaste i raden av Netflix-serier att läggas ned, då streamingjätten har valt att inte ge grönt ljus för en andra säsong. 
 
"Away" följde den amerikanska astronauten Emma Green, spelad av Hilary Swank, som ledde ett internationellt team på den första bemannade resan till Mars. Utan att avslöja hur långt de hann på sin resa, så innebär detta i alla fall att vi aldrig kommer att få se någon av karaktärerna återvända till Jorden. 
 
Den första säsongen av "Away" möttes av förhållandevis goda recensioner och beskrevs här på MovieZine som "seriens blotta existens är måhända endast ett litet steg för mänskligheten, men ett jättekliv för en tv-produktion.". Framför allt så lyckades man få till en påkostad och verklig känsla under besättningens rymdpromenader - och likheterna med exempelvis långfilmen "The Martian" var slående.
 
Men i samma recension varnade vi även för att den första halvan av säsongen var en aning seg och att det inte var förrän i slutet som man verkligen förstod varför den sega inledningen var viktig för resten av berättelsen. Sannolikt har Netflix kunnat se att även fast tillräckligt många faktiskt började titta på säsongen, eftersom serien kunde leta sig upp på deras topplistor över "mest populära tv-serier på Netflix", så lär det ha varit alldeles för få som faktiskt såg färdigt den.
 
Netflix har under de senaste månaderna även lagt ner serier som "GLOW", "Teenage Bounty Hunters", "The Dark Crystal: Age of Resistance", "Altered Carbon", "The Society" och "I Am Not Okay With This".
 

Läs också: Netflix lägger ned "Glow" utan en sista säsong - på grund av pandemin

 
Hade du velat få se hur en andra säsong av "Away" hade kunnat se ut? Kommentera gärna nedan!
| 20 oktober 2020 08:15 |