Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 oktober 2020 | 23:55

Netflix lägger ned "Glow" utan en sista säsong - på grund av pandemin

Efter att först ha beställt en fjärde och sista säsong har Netflix nu ändrat sig och lägger ned "Glow" direkt, på grund av pandemin.
Deadline rapporterar att Netflix har ändrat sig när det kommer till framtiden för sin kvinnoledda wrestlingserie "Glow", vars fans går och väntar på serieavslutningen i den fjärde säsongen. Nu visar det sig att den tredje säsongen (som sändes i slutet av sommaren ifjol) kommer att bli seriens sista. 
 
Seriens har hyllats av både kritiker och en mindre hängiven skara tittare - och hann även skrapa ihop två Golden Globe-nomineringar samt 18 Emmynomineringar under sina tre säsonger. Netflix meddelar att nedläggningen beror på pandemin, men har officiellt inte specificerat beslutet mer än så.
 
- Covid har dödat verkliga människor. Det är en nationell tragedi som bör vara vårt fokus. Covid tog uppenbarligen även ned vår serie. Netflix har beslutat sig för att inte avsluta inspelningarna av den sista säsongen av "GLOW". Vi fick total kreativ frihet att skapa en komplicerad komedi om kvinnor och få berätta deras berättelser. Och brottning. Och nu är det slut. Det händer en hel del skit i världen som är större än det här just nu. Men det suger fortfarande att vi inte får se de här 15 kvinnorna i samma ruta igen. Vi kommer att sakna vår cast med knasiga clowner och hjältarna bakom kulisserna. Det var det bästa jobbet, kommenterar serieskaparna Liz Flahive och Carley Mensch nyheten om nedläggningen.
 

Läs också: "Dune" flyttas till hösten 2021

 
Kommer du att sakna "Glow" - hade du velat se vad de hade kunnat hitta på med en sista säsong? Kommentera gärna nedan!
| 5 oktober 2020 23:55 |