Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

3 maj 2023 | 20:35

Netflix skrotar hyllade fantasyserien med en tredje och sista säsong

Fantasyserien “Sweet Tooth” om människo-hjorten Gus och Tommy Jepperd får en sista säsong på Netflix.
Netflix postapokalyptiska fantasyserie “Sweet Tooth” får en tredje och sista säsong, rapporterar Variety. I serien har ett virus gått löst på vår planet som lett till att hybrider mellan djur och människor har börjat födas. Här får vi följa Gus, som är en människo-hjort, som letar efter sin mamma.
 
I samband med nyheten berättar seriens skapare Jim Mickle att serien var menad att bli så här lång:
 
- På många sätt är det precis den historia som jag föreställde mig att vi skulle berätta och på många sätt tar den slut i sin egen takt. I början tror jag att vi tänkte berätta om dessa huvudpunkter i Gus berättelse och de stora delarna från serietidningarna.
 
Och om TV-serien följer sin förlaga till punkt och pricka verkar inte vara ett problem:
 
- Men det fina med långa berättelser och Gus resa över 24 avsnitt är att karaktärerna själva berättar vad de vill vara. Casten och skådespelaren ger så mycket djup och synpunkter på vilka karaktärerna de är, var de kommer ifrån och vart de är på väg, fortsätter Mickle.
 
Vad väntar Gus i framtiden då? Serien flyttar till ett kallare klimat:
 
- Säsong tre är en arktisk berättelse med spännande nya äventyr och vad vi hoppas ska bli en tillfredsställande avslutning på denna episka berättelse. Gus kommer att se en sida av världen och mänskligheten som han inte såg i säsong ett eller två, berättar Mickle.
 
Nyheten kommer kort efter att den andra säsongen släpptes i slutet av april på streamingjätten. Men trots att den senaste säsongen visades i hela 48.3 miljoner timmar under de fyra första dagarna, väljer Netflix att avsluta “Sweet Tooth” med en sista säsong.
 
Förtjänar “Sweet Tooth” att få ytterligare säsonger?
| 3 maj 2023 20:35 |