Film

Skribent

Miriam Sposito

28 juli 2018 | 09:00

Netflix ska göra film om Phil Knight - grundaren till Nike

Ett av världens största skovarumärke ska nu få en biografisk film om sin historia.
Phil Knight, grundaren till Nike, ska tillsammans med Netflix göra en film om sitt liv och om Nikes historia. Netflix har nämligen fått rättigheterna till Phil Knights memoar ”Shoe Dogs” som handlar om hur han startade företaget, skriver Variety.

– Jag ser fram emot att jobba med min vän, Frank Marshall, med att få min historia och Nikes historia på duken. Jag är mycket glad över mottagandet min bok har fått och jag tror vi kommer kunna berätta min resa och Nikes historia till en ännu större publik i samarbetet med Netflix, berättar Phil Knight om nyheten.

Frank Marshall ska producera filmen och Scott Alexander och Larry Karaszewski, som bland annat skrivit manus till ”The People v. O.J. Simpson; American Crime Story” ska skriva manus för Nike filmen.

Boken ”Shoe Dogs” publicerades 2016 och har varit på New York Times lista för bästsäljande böcker sen dess. Boken handlar om Phil Knight och början på hans karriär då han sålde skor från bakluckan på sin bil, till hur företaget växte något enormt och blev ett av världens största varumärken.
 
Vad tror du om filmen? Kan den bli lika stor som boken?
| 28 juli 2018 09:00 |