Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

25 november 2023 | 18:43

Netflix gör remake på Björn Skifs succékomedi från 1988

Det har gått 35 år sedan actionkomedin "Strul" gjorde succé på svenska biografer. Nu är en ny och uppdaterad version av denna moderna klassiker på gång.
Det är Aftonbladet som avslöjar att "Strul" får en nyversion, som dessutom redan är under inspelning.
 
Filip Berg, från bland annat "En man som heter Ove" och "Bäckström", var bara två år gammal när det begav sig. Nu kliver han in i Björn Skifs gamla paradroll, Conny (alias Rutger Jörnåker). För MovieZine berättar Filip Berg exklusivt hur det känns att sätta sin egen prägel på en så älskad historia: 
 
- Otroligt roligt för mig att få göra en sådan här berättelse som är så högoktanig och har en styrfart framåt hela tiden. Denna version är lite råare och lite mindre förhöjd i sin ton.
 
Han hoppas i vilket fall att folk ska känna igen sig.
 
- Även fast jag känner att jag har fått lite ”svängrum” i att göra min version av Conny, så hoppas jag att folk som känner till originalet ändå ska känna igen världen. Egentligen vill jag bara att Björn och Bengt inte ska bli arga på mig…hehe.
 
Bengt är förstås Bengt Palmers, som skrev originalmanuset till "Strul" tillsammans med Björn Skifs. Han säger till Aftonbladet att han ser fram emot nya filmen:
 
- Jag har läst manuset och det är skitbra. Framför allt låter de huvudrollsfiguren Conny fortsätta vara hans karaktär. 
 
Nya "Strul" skulle egentligen ha gjorts för Viaplay, men efter att de drog sig ur hamnade filmen istället hos Netflix. 
 
"Strul" handlar om kemiläraren Conny Rundqvist som blir oskyldigt dömd för grovt knarkbrott. Han uppmanas att göra det bästa av sitationen men blir istället indragen i en stor kupp. Det strular till sig!
 
Gamla "Strul" går att se hos Cineasterna eller hyra via exempelvis SF Anytime. 
 
 
| 25 november 2023 18:43 |