Film

Skribent

Tobias Andersson

10 juni 2023 | 08:00

Antalet Netflix-prenumeranter ökar - har jakten på lösenordsdelare gett effekt?

Har jakten på lösenordsdelare gjort susen för streamingjätten?
Netflix nya åtgärd för att stoppa kontodelning med personer utanför hushållet lanserades den 23 maj, något många förfärat sig inför.
 
I ett mejlutskick till sina prenumeranter berättade streamingtjänsten att det inte längre är okej att dela lösenord med grannen eller morsan, utan allt Netflix-kikande får bara ske av de som bor i samma hushåll. Men för en extra slant i månaden kan du koppla på ytterligare en eller två medlemmar till ditt konto (beroende på vilket medlemskap du pröjsar för).
 
När vi nåddes av nyheten blev reaktionerna allt annat än positiva. Men enligt siffror så verkar metoden har fått en gynnsam effekt för Netflix. Många som tittat gratis via polaren eller brorsan verkar nu ha blivit betalande användare.
 
Enligt färska siffror fick sig streamingjätten nästan 200 000 nya, betalande kunder på en tvådygns-period efter att de rullat ut fuskåtgärden, skriver IGN. Det är mer än fyra år sedan Netflix hade en sådan stor kundökning på så kort tid.
 
Allt fler verkar vilja pröjsa en slant för att kunna glutta på "Stranger Things".
 
Många kunder som hotat med att säga upp sitt konto har dock hållit sitt löfte. Men i förhållande till antalet nya medlemmar gentemot de som lämnat tjänsten har antalet betalande kunder ökat med 25 procent, under de senaste 60 dagarna.
 
Hur har du reagerat på Netflix jakt på lösenordsdelare? Har du i vredesmod sagt upp ditt konto eller har du kanske nyttjat den nya funktionen och lagt till polaren för en extra slant?
| 10 juni 2023 08:00 |