Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 maj 2023 | 10:25

Svenska Netflix-tittare är förbannade: "Sa upp mitt konto på studs"

Streamingtjänsten vill ha extra betalt om du delar lösenord med andra. MovieZines läsare är inte nöjda.
Delar du ditt Netflix-lösenord med personer som du inte bor med? Nu är det roliga över - hälsa brorsan eller polaren att de får pröjsa själva. Den 23 maj började streamingtjänsten att skicka ut mail till prenumeranter med en uppmaning om att betala extra.
 
Det kostar 49 kronor om du vill lägga på en medlem på din prenumeration. Förutom Sverige påerkas även kunder i Storbritannien, USA och en rad andra länder.
 
På Netflix hjälpsida kan man få hjälp med att se över vilka som har tillgång till ens konto. Det går också att överföra en befintlig användarprofil till en helt ny prenumeration, utan att förlora exempelvis sin watchlist.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Detta har dock inte tagits väl emot av svenska Netflix-kunder. På MovieZines Facebooksida och i vår FB-grupp Bäst på Netflix hotar flera med att säga upp sina abonnemang. Andra undrar över oklara regler, vad gäller exempelvis i en sommarbostad eller för särbos?
 

"Har inte råd utan att dela"

 
"Jag sa upp mitt konto på studs. Finns inte en chans att jag väljer Netflix före mer konsumentvänliga och billigare tjänster med bättre utbud", skriver Oskar S.
 
"Så om man tex. har en sommarbostad eller övernattningslägenhet med en smart-tv så ska man bli tvungen att betala extra?? Förstår varför det måste till men många kommer i kläm, och till vilken kostnad för Netflix?" undrar Henrik K.
 
"Ytterst märkligt av Netflix. Hur ska de lösa det för människor som av olika anledningar har valt att leva som särbos?" frågar Jens R.
 
"Eftersom vi inte har råd utan att dela (vi delar alltså på kostnaden) så betyder det att Netflix isf kan stoppa upp vår prenumeration nånstans där solen inte skiner, och så är det med det..." kommenterar Hanna L.
 
"Kommer man inte kunna dela så försvinner det. Så jävla ofta kollar man inte på tv" skriver Daniel O.
 
"Läser att många reagerar mot detta. Att inte dela ut sitt lösen tycker är egentligen inget konstigt, varför ska ett företag inte ta betalt för sina tjänster" svarar Ingrid J.
 
Vad tycker du om Netflix krig mot lösenordsdelare? Kommentera gärna.
 
| 24 maj 2023 10:25 |