Serie

Skribent

Andreas Samuelson

3 oktober 2023 | 20:15

Netflix planerar att höja priserna efter strejken

Nu när den omtalade strejken i Hollywood ser ut att nå sitt slut så lutar det åt att Netflix höjer priserna på sin streaming-service.
Sedan juli i år har Hollywoods skådespelare och manusförfattare strejkat för att de stora bolagen ska erbjuda rättvisa löner. Nu ser det ut som om strejken åtminstone tillfälligt är över då manusförfattarnas fackförening kommit fram till ett preliminärt avtal med Hollywoods stora studios.
 
Då planerar Netflix att höja priserna för sin reklamfria streaming ”några månader” efter att strejken upplösts. Enligt rapporter diskuterar stremingjätten att höja priserna på flera globala marknader och kommer troligen öka kostnaderna i USA och Kanada, skriver Variety.
 
Det finns ingen information om vilka priser det rör sig om eller när detta kommer ske. Netflix har själv inte kommenterat ryktena. I USA kostar Netflix standardabonnemang 15,49 dollar i månaden medan premium går på 19,99. Netflix hade tidigare ett reklamfritt abonnemang för 9,99 i USA och andra länder men tog bort det för att kunder skulle skriva upp sig på det med reklam för 6,99 eller dyrare.
 
I Sverige ligger priserna på 99 (Basic), 129 (Standard) eller 179 kronor (Premium) i månaden. Återstår att se om och när prishöjningarna kommer, och isåfall till Sverige.
 
Hur mycket är du villig att betala för Netflix?
| 3 oktober 2023 20:15 |