Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 maj 2023 | 20:10

Gillade du "Dopesick"? Snart kommer ännu en serie om opioidkrisen i USA

Dags att höja dosen av beroendeframkallande dramaserier. Netflix presenterar sin kommande "Painkiller" med premiär i sommar.
För något år sen fick vi i miniserien "Dopesick" dyka in i opioidkrisen i USA. Michael Keaton spelade en läkare som tidigt upptäckte att något var fuffens med nya mirakelpillret mot smärta. Michael Stuhlbargs pengahungriga pillerkung, Rosario Dawsons DEA-agent och Will Poulters ambitiösa säljare bjöd på flera spännande vinklar.
 
Riktigt så stjärnspäckat blir det inte i Netflix-serien "Painkiller", men nästan. Och vi får ännu en chans att förfäras av den sanna historien om hur OxyContin slog klorna i USA.
 
Idag släpper streamingjätten de första bilderna ur sin egna miniserie på samma tema. Det verkar trots allt vara ett oemotståndligt recept.
 
 
"Fira med Ferris"-stjärnan Matthew Broderick ska spela Richard Sackler, miljardären bakom läkemedelsbolaget Purdue Pharma. Taylor Kitsch dyker upp som en hårt arbetande familjefar vars liv vänds upp och ned efter en skada. Handlingen kommer, likt i "Dopesick", att följa såväl skurkar och offer i en mångbottnad berättelse om ett brott som påverkade hundratusentals amerikaner.
 
 
Peter Berg ("Friday Night Lights") har regisserat samtliga avsnitt baserat på boken "Pain Killer" av Barry Meier.
 
- Mitt mål var att hitta DNA:t som lever djupt inne i opioidkrisens själ - det är en komplex tragedi som fått växa tack vare girighet, korruption, mänsklig skörhet och ännu mer girighet. Purdue förvandlade smärta till affärer och affärerna gick strålande, säger Berg till Tudum.
 
 
En av huvudrollerna spelas av West Duchovny, dotter till "Arkiv X"-stjärnan David Duchovny och Tea Leoni. Hon spelar Shannon Shaeffer som anlitas somna säljare hos Purdue. I övriga roller ska vi få se Uzo Aduba ("Orange is the New Black"), Dina Shihabi, John Rothman och Tyler Ritter.
 
 
"Painkiller" består av sex avsnitt som doktorn ordinerar att du intar på en gång den 10 augusti.
| 8 maj 2023 20:10 |