Serie

Skribent

Alexander Kardelo

10 juni 2020 | 07:55

Netflix och BBC plockar ner ”Little Britain”

Komediserien får inte längre streamas - på grund av sina blackface-sketcher.
Streamingjätten Netflix kommer inte längre att visa komediserien ”Little Britain”, på grund av de återkommande blackface-inslagen. Under veckan har ”Little Britain” även plockats bort ur BBC:s och Britbox streamingkatalog, skriver Deadline.

- Det finns många historiska program på BBC iPlayer som vi konstant ser över. Tiderna har förändrats sedan ”Little Britain” sändes, så den är just nu inte tillgänglig i vår spelare, kommenterar BBC.

Komikerna Matt Lucas och David Walliams skapade ”Little Britain” som visades i tre säsonger mellan 2003 och 2006. I sketcherna klädde de ut sig till en mängd olika karaktärer, bland annat Desiree DeVere spelad av Walliams. Andra återkommande rollfigurer var en grupp överviktiga "FatFighters", två transvestiter, en rullstolsbunden man med Downs syndrom och Daffyd, "den ende bögen i byn".
 
 
I en intervju från 2017 sade David Walliams att han var "lat" som försökte locka till skratt på det sättet:

- Om jag kunde gå tillbaka och göra om "Little Britain" nu, hade jag inte skämtat om transvestiter eller spelat svarta karaktärer. Jag hade inte gjort samma serie. Det skulle göra folk upprörda. Vi gjorde en elakare slags komedi än vad jag gör idag.

Streamingtjänsterna har också valt att inte längre visa duons andra sketchprogram, "Come Fly With Me".
| 10 juni 2020 07:55 |