Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 september 2018 | 07:55

Netflix och Amazon kommer inom kort att ha 700+ originalproduktioner

De båda streaminggiganterna kommer nämligen inom en snar framtid ha fördubblat sina respektive utbud av originalproduktioner.
THR rapporterade tidigare under veckan om en, lika delar intressant och skrämmande, rapport utförd av Ampere Analytics. Den som har tyckt att det har varit svårt att hänga med bland de nya tv-serietitlarna på sistone, har en praktiskt taget omöjlig uppgift framför sig.
 
De två största streamingtjänsterna, Netflix och Amazon Prime Video, kommer nämligen inom en snar framtid ha fördubblat den totala mängden av originalproduktioner som de redan har. Enligt rapporten har Netflix i nuläget 229 originalserier och filmer i sitt utbud, med 250 ytterligare planerade titlar. Medan Amazon för närvarande har 105, med drygt lika många planerade.
 
Amazon förväntas spendera drygt 500 miljoner dollar på sin tv-serie-adaption av "Sagan om Ringen". 
 
Sammantaget kommer de båda streamingtjänsterna, räknat från idag, snart att kunna erbjuda knappt 700 originalserier och filmer tillsammans. Men med tanke på takten de för närvarande lägger till nya planerade titlar, lär vi snarare hamna en bra bit över den summan. 
 
Rapporten nämner även att Facebook Watch, YouTube Premium och Apple har ytterligare 65 originalproduktioner planerade tillsammans. Disney, som inte släpper sin streamingtjänst förrän under 2019, har dessutom redan hunnit beställa 29 nya originalproduktioner.
 
Netflix räknar med att deras live action adaption av "The Witcher" ska ta över efter "Game of Thrones".  
 
Frågan är nu hur vi ska kunna hitta fram till, och ha tid för, den enorma mängd av nya originalproduktioner som väntar runt hörnet. För till skillnad från gammal tablålagd tv och vanliga biofilmer (som givetvis också kommer fortsätta att produceras), som bara kan visa ett visst antal produktioner samtidigt, ligger hela streamingtjänsternas utbud tillgängligt - hela tiden. 
 
Hur tänker du ta dig an det snabbt växande utbudet av originalproduktioner? Kommentera gärna nedan!
| 27 september 2018 07:55 |