Film

Skribent

Andreas Samuelson

20 december 2022 | 15:30

Kritikerna sågar Netflix nya - årets sämsta julkomedi?

”I Believe In Santa” skulle bidra till julstämningen men slaktas istället av kritikerna som jämför den med kalkonen "The Room".
Är det något vi tydligen aldrig får för många av under julsäsongen så är det julkomedier, speciellt romantiska sådana. Senaste bidraget, ”I Believe In Santa”, är en av många på vår streaming-jätte Netflix men dess varumärke är i detta fall tydligen långt från garanti på kvalitet.
 
I filmen upptäcker en skribent (Christina Moore, ”That 70s Show”) att hennes nya pojkvän (John Ducey, ”Sabrina tonårshäxan”, ”Will & Grace”) inte bara är besatt av julen utan tror på självaste Jultomten. Ducey, som är gift på riktigt med sin motspelare, har även skrivit manus medan Alex Ranarivelo (som i år även gjort ”A Christmas Mystery” och ”A Hollywood Christmas”) regisserat.
 
Men även som julkomedi har mottagandet varit ovanligt kyligt (ursäkta ordvitsen). I skrivandets skull har filmen 16% bland tittare på Rotten Tomatoes där man bland annat kallar den ”cringe” och ”omöjlig att se på”. Kritikerna är inte mindre nådiga där man bland annat jämfört den med kalkonklassikern ”The Room”. Hur dålig kan en film bli? Avgör själv.
 
Se trailern här:
 
| 20 december 2022 15:30 |