Film

Skribent

Viktor Eriksson

2 april 2024 | 21:30

Netflix nya filmchef ville inte ha jobbet – uppges satsa på färre filmer

När det kommer till långfilm så ser det ut som att streamingjätten framöver kommer att fokusera på komedier, romantiska komedier och familjefilmer.
Netflix har fått en ny filmchef, Dan Lin, som sedan sedan tidigare varit producent för kända filmer som “Lego-filmen”, “Det” och “Sherlock Holmes”. Enligt uppgifter till The Hollywood Reporter så ska han inte ansökt om jobbet själv utan anlitats för det.
 
I tidiga möten med Netflix ska Lin också gjort bedömningen att streamingtjänsten i dagsläget gör filmer som inte är vidare bra eller som går ihop ekonomiskt. Som följd kommer Dan Lin satsa på att Netflix ska släppa färre, snarare än fler, filmer framöver för att ge streamingtjänsten bättre ekonomisk stabilitet.
 
Det är sedan tidigare känt att Netflix länge diskuterat att satsa på “färre, större och bättre”-filmer men det ser alltså ut som att det är Dan Lin som fått ansvaret att försöka göra verklighet av det hela. Lin har sedan tidigare ett rykte om sig att kunna styra över produktioner som lyckas gå i mål utan att de går över sin budget.
 
Enligt The Hollywood Reporter kommer Dan Lin fokusera Netflix på att främst göra mellanstora filmer och inom genrer där streamingtjänsten haft sina stora hits. Tittare lär alltså kunna se fram emot fler komedier, romantiska komedier och familjefilmer. Utöver det kommer Netflix också att fortsätta göra ett begränsat antal stora filmer och även några så kallade kvalitetsfilmer som kan vinna priser.
 
Vilken tycker du är den bästa filmen som Netflix gjort?
| 2 april 2024 21:30 |