Film

Skribent

Viktor Eriksson

13 februari 2024 | 19:30

Netflix livesänder Hollywoods stora skådespelarpris – SAG Awards

Är galan där USA:s skådespelare själva röstat fram vilka de tycker presterade bäst under 2023.
Netflix meddelar nu att de för första gången någonsin kommer att livesända årets upplaga av Screen Actors Guild Awards, även känd som SAG Awards, via sin streamingtjänst. Galan är en av Hollywoods stora priscermonier tillsammans med Golden Globe Awards och Oscarsgalan.
 
Priserna delas årligen ut för insatser inom film- och tv-skådespeleri av Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) som är fackförbundet för film- och tv-skådespelare i USA. 
 
Priserna fokuserar både på individuella skådespelarinsatser såväl som hela uppsättningar med skådespelare. De nominerade väljs ut av två framlottade kommittéer bestående av 2100 fackmedlemmar vardera. Det finns en kommitté för film och en för tv. När de nominerade är utvalda får samtliga SAG-AFTRA-medlemmar sedan rösta på vilka som ska vinna. 
 
De filmer som har flest nomineringar inför årets SAG Awards är "Barbie" och "Oppenheimer" med fyra vardera medan tv-serierna domineras av "Succession" med hela fem nomineringar. Under  galan kommer även Barbara Streisand att hyllas med en SAG Life Achievement Award. 
 
Netflix livesändning av SAG Awards kommer att dra igång klockan 02:00 den 25 februari svensk tid. 
 
| 13 februari 2024 19:30 |