Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 augusti 2019 | 21:55

Netflix lägger ned underskattade "The OA" efter två säsonger

Det betyder tyvärr att de få men hängivna fansen får nöja sig med ett av årets största cliffhangerslut på en tv-serie.
Variety rapporterar att Netflix har valt att lägga ned "The OA" efter den andra säsongen, som släpptes tidigare under våren. Serien är skapad av Brit Marling, som även spelar huvudrollen, tillsammans med Zal Batmanglij som även regisserade de flesta avsnitten.
 
- Vi är otroligt stolta över de 16 hypnotiskt fascinerande avsnitten av "The OA", vi är tacksamma för att Brit och Zal har velat dela sin fräcka vision och lyckats väcka den till liv genom sitt fantastiska konstnärskap. Vi ser fram emot att arbeta med dem igen i framtiden, i denna och kanske även i många andra alternativa dimensioner, sade Netflix-chefen Cindy Holland i ett uttalande i samband med nedläggningen.
 
Den första säsongen av "The OA" släpptes redan 2016, samma år som den första säsongen av "Stranger Things" vilket troligtvis gav den lite extra uppmärksamhet då den släpptes under liknande former. En plötslig trailer och bara några dagar senare fanns hela den helgalna, men superhärliga jazz-hands-säsongen där.
 
 
Inledningsvis tycktes historien i "The OA" vara relativt vanlig, med en försvunnen flickas återkomst sju år senare - med mysteriet att hon var blind när hon försvann men kunde se efter att hon hade hittats. Det är däremot bara början på en av de mest invecklade och visuellt slående serierna på Netflix, säsong två bjuder exempelvis på allt från talande jättebläckfiskar till resor mellan dimensioner.
 
Personligen hoppas jag i det här fallet att fansen klagar tillräckligt mycket för att vi ska få en avslutande film, eller ett dubbelavsnitt, som får knyta ihop den snudd på fantastiska cliffhangern i det som just nu alltså är det absolut sista avsnittet av serien.
 

Läs också: Netflix gör den femte och sista säsongen av "Lucifer" extra lång

 
Vad tyckte du om "The OA", hade du velat se en tredje säsong? Kommentera gärna nedan!
| 5 augusti 2019 21:55 |