Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 april 2018 | 11:00

Netflix lägger ned hyllade "Seven Seconds" efter endast en säsong

Är "Seven Seconds" den bästa tv-serien som bara har fått en säsong hos Netflix?
Den kritikerrosade tv-serien "Seven Seconds" får nöja sig med en säsong hos Netflix, enligt Variety. Eftersom händelserna under den första säsongen knyts ihop innan den tar slut väljer Netflix nu att kalla serien för en miniserie - och planerar att skicka in den som en av sina nomineringar inför Emmygalan i september.
 
"En dramaserie som levererar stordåd på samtliga plan" skrev vi i vår fullpottsrecension av den nu nedlagda miniserien. Det hade med enkelhet gått att göra fler säsonger av "Seven Seconds", en miniserie som handlar om hur en afroamerikansk pojke dör efter en smitningsolycka - där en polis satt bakom ratten.
 
 
Framtida säsonger hade exempelvis kunnat följa åklagaren även vid andra fall. Men genom att lägga ned serien efter en säsong kommer den höga nivån att bevaras för all framtid. Om det inte finns mer att berätta är nedläggningsbeslutet därför ändå helt okej kan jag tycka.
 
Jag hade personligen lite svårt att komma in i den här serien under de första avsnitten, men kan verkligen rekommendera den med tanke på den urstarka avslutningen. Faktumet att hela serien nu endast består av 10 avsnitt, gör förhoppningsvis att fler ger den en chans.
 
Vad tycker du om Netflix beslut att lägga ned "Seven Seconds" efter endast en säsong?
| 19 april 2018 11:00 |