Film

Skribent

Miriam Sposito

2 augusti 2018 | 11:30

Dagar efter "Mowgli"-köpet - Andy Serkis gör ny film åt Netflix

Nu har streamingsajten även köpt rättigheterna till filmatiseringen av George Orwells roman "Animal Farm".
För några dagar sedan köpte Netflix rättigheterna till Andy Serkis film "Mowgli", nu ska de sammarbeta igen med George Orwells roman "Animal Farm". Andy Serkis hade rättigheterna till ”Animal Farm” under 2012, då som ett TV-projekt. Men nu har Netflix köpt upp rättigheterna till att göra en film om boken.
 
Andy Serkis ska regissera och producera filmen med sitt produktionsbolag The Imaginarium. Andra producenter som ska vara med i projektet är bland annat "The Batman"-regissören Matt Reeves, som i början på året inledde ett sammarbete med Netflix som innebär att streamingsajten är de första att få rättigheterna till Matt Reeves kommande filmer. 

Boken, som publicerades 1945, är en satirisk roman som handlar om djuren på en bondgård som bestämmer sig för att göra uppror och revolt mot människorna. Så småningom slutar det med att ett par grisar styr över livet på farmen. Boken är en allegori över utvecklingen i Sovjetunionen när Stalin hade makten.

– Vi är otroligt glada över att äntligen ha hittat ett perfekt kreativt hem för detta extraordinära verk av George Orwell hos Netflix, berättade Andy Serkis i ett uttalande.

Variety skriver att det ännu inte är klart om filmen kommer få en biopremiär.
 
Ser du fram emot att se en filmatisering på boken? 
| 2 augusti 2018 11:30 |