Film

Skribent

MovieZine

27 december 2020 | 23:22

Netflix hedrar och driver med Greta Thunberg i nya komedispecialen

Samuel L. Jackson kommenterar Thunbergs klimattal i nytt klipp från "Death to 2020".
I januari 2020 intog Greta Thunberg scenen på World Economic Forum i Davos för att än en gång varna världens ledare för miljöhotet. Hennes tal är ett av årets stora ögonblick som tas upp i den satiriska mockumentären "Death to 2020" på Netflix.

Skaparna bakom "Black Mirror" låter bland annat Samuel L. Jackson kommentera på den svenska klimatkrigaren i ett filmklipp som släppts på Youtube. Jackson, i rollen som en amerikansk journalist, beskriver Greta som "en tonårstjej som blev känd trots att allt hon säger är deprimerande... lite som Billie Eilish."
 
Mockumentären varvar verkliga händelser med fiktiva karaktärer och experttyckare, och bland annat ser vi i publiken den påhittade tech-miljardären Bark Multiverse (spelad av komikern Kumail Nanjiani). Han blir så berörd av klimatvarningen, att han bygger sig en egen bunker i ett berg. Se klippet nedan:
 
 
"Death to 2020" är en 70-minuters komedispecial som tar upp några av årets största händelser. Stjärnor som Lisa Kudrow och Hugh Grant spelar bland annat historiker och politiker som ger sin syn på skitåret. Filmen finns nu att streama på Netflix.
| 27 december 2020 23:22 |