Skribent

Alexander Kardelo

21 september 2021 | 10:30

Netflix ger bort gratis abonnemang - men bara i ett land

Streamingtjänsten testar något helt nytt: ett kostnadsfritt medlemskap, utan reklam. Men det finns en hake.
Man kan ju lätt få för sig att Netflix är en enorm framgång världen över, varje gång de skryter med 200+ miljoner abonnenter.

Men i Kenya är tittarna tydligen för kräsna för att orka bry sig om "The Crown" eller "Stranger Things". I kampen om de kenyanska tittarna ska Netflix testa en ny strategi: ge bort gratis abonnemang.

De kostnadsfria abonnemangen kommer utan reklam, men de erbjuder endast en fjärdedel av utbudet på Netflix, skriver Variety. Och det finns en annan hake, de blir enbart tillgängliga för mobilanvändare med Android. Det går inte heller att streama innehållet till en tv.
 
"Många i Kenya har aldrig testat Netflix"
 
- Om du aldrig tittat på Netflix förut, och många människor i Kenya har inte det, så är det ett fantastiskt sätt att uppleva vår tjänst. Och gillar man det man ser är det lätt att uppgradera till ett betalabonnemang, skriver Netflix i ett blogginlägg.

Streamingjätten är kända för att testa diverse påhitt runt om i världen - som en linjär tv-kanal eller att dubba storfilmer till svenska - funktioner och hjälpmedel som ibland får vara kvar och ibland skrotas. Kanske kan experimentet med gratis konton i Kenya spridas även till andra länder, men ha inga förhoppningar om Sverige: här är Netflix redan alldeles för självklart i många hem.
| 21 september 2021 10:30 |