Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

30 oktober 2019 | 09:00

Netflix försvarar kritiserad ny funktion

Filmfans och Hollywood-regissörer vill inte att innehåll ska visas i 1.5x hastighet.
Under helgen skrev vi om en ny funktion som Netflix håller på att testa. Utvalda användare har fått möjligheten att streama innehåll i allt från 0.5x till 1.5x hastighet.
 
Nyheten togs inte väl emot i Hollywood, och flera filmskapare har uttalat sig kritiskt.

En av dem är regissören och producenten Judd Apatow ("Trainwreck", "Girls") som skriver på Twitter: "Nej, Netflix. Tvinga mig inte att ringa varje regissör på den här planeten och slåss mot er. Jävlas inte med vår timing (...) Lämna våra saker så som de är menade att ses."
 
 
Netflix svarar via sin blogg att det inte finns några planer på att lansera funktionen brett - än.

"Vi testar ständigt nya funktioner som kan förbättra Netflix. Senaste månaderna har vi testat diverse nya sätt att styra upplevelsen, som möjligheten att ändra ljusstyrka via mobilen eller lättare ändra språk- och ljudinställningar."
 
 
Streamingjätten menar att användare har efterfrågat möjligheten att höja eller sänka hastigheten på filmer och serier. Men det är bara möjligt att göra i mobilen och på bärbara enheter.

"Vi har lyssnat på de som skapar innehåll och har inte inkluderat stora skärmar i detta test (...) Dessutom måste användare ändra hastigheten varje gång de börjar titta på något nytt - Netflix kommer inte att behålla inställningarna som de valde senast."

"Om funktionen kommer släppas för alla framöver kommer bero på vilken feedback vi får", skriver Netflix.
 

Läs också: Månadens nya filmer och serier på svenska Netflix

 
Att streama film och serier i snabbare eller långsammare hastighet - ser ni några fördelar med detta? Tyck till nedan.
| 30 oktober 2019 09:00 |