Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 oktober 2019 | 22:31

Snart kan vi få streama filmer i 1.5x hastighet

Netflix testar en ny funktion, enligt rapporter. Men hur väl kommer den tas emot av användarna?
Äter bingetittandet upp hela din vakna tid? Eller bävar du inför Martin Scorseses 210 minuter långa epos "The Irishman"? Om du någon gång tyckt att filmer och serier är alldeles för sega nuförtiden, har Netflix kanske svaret.

Enligt en rapport från Variety testar streamingtjänsten en funktion som lär bli omdebatterad - vissa användare kan själva styra hastigheten på innehållet de tittar på. Från 0.5x upp till 1.5x.

Detta har tydligen släppts till ett fåtal Android-appar, vilket bekräftas av en talesperson från Netflix:

- Vi tittar alltid på nya sätt att hjälpa våra fans ta del av innehållet de älskar, så vi testar hastighets-alternativ i bärbara apparater. Våra tester varierar i hur länge de pågår och vilka länder de pågår i, och det är inte säkert att de blir permanenta funktioner i vår tjänst.
 
 
Möjligheten att få välja hastighet har funnits länge för de som lyssnar på podcasts eller ljudböcker. Men frågan är hur väl det tas emot i filmvärlden, där det trots allt handlar om att förvränga en filmskapares vision. Jag kan aldrig tänka mig att exempelvis lyssna på musik i snabbare hastighet för att hinna igenom fler låtar, och hoppas även att Netflix glömmer och begraver den här korkade idén snabbt.

Är ni av samma åsikt som jag? Eller kan det vara positivt att se film i en annan hastighet? Tyck till!
| 26 oktober 2019 22:31 |