Serie

Skribent

Josefine Krischausky

28 augusti 2020 | 11:00

Netflix förnyar “Biohackers” för en andra säsong

Den tyska, ungdomliga science fiction-serien får efter positiv respons grönt ljus för en fortsättning.
Säsong 1 av “Biohackers” släpptes på Netflix den 20 augusti, efter att först ha flyttats fram en aning i samband med den rådande pandemin. Serien följer Mia (Luna Wedler), en medicinstudent som börjar studera på universitet i Freiburg och därefter dras in i en rad riskfyllda experiment, samtidigt som hon försöker reda ut sitt eget förflutna.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Utan att spoila för mycket kan jag berätta att den första säsongen slutar i en enorm cliffhanger. Men tur nog så blir detta inte slutet på historien. Efter ett positivt mottagande har man valt att förnya serien inför en andra säsong, rapporterar Deadline
 
Den tyska filmskaparen Christian Ditter, som även är etablerad i USA, agerar som serieskapare, manusförfattare och regissör för “Biohackers”. Ditter berättar för Deadline att han ser fram emot fortsättningen, som kommer att spinna vidare på moraliska dilemman kring biohacking och genmanipulation. 
 
När säsongen förväntas komma vet vi ännu inte. Men inspelningen, som kommer ta plats i Freiburg och München, är planerad att sätta igång under de kommande månaderna. 
 
 
Vi som såg den första säsongen sitter förmodligen på en hel del frågor i nuläget. Varför slutade det egentligen som det gjorde? Och vilka öden har våra karaktärer framför sig? Nu vet vi iallafall att detta lär besvaras inom ett hyfsat snar framtid. 
 
Tycker du att det finns lovande förutsättningar för en andra säsong? Tyck gärna till nedan.
| 28 augusti 2020 11:00 |