Film

Skribent

Josefine Krischausky

14 maj 2021 | 11:40

Netflix filmar två uppföljare till "365 days"

Sågningar, kontroverser och Razzie-statyetter stoppar inte streamingtjänsten från att fortsätta satsa på den polska, erotiska historien.
Det polska dramat "365 Days" har sedan sin premiär på Netflix förra sommaren fått utstå en hel del sågningar och kritik, och var även den ledande filmen i årets Razzie-startfält. Inte minst blev den av MovieZines läsare framröstad till årets sämsta film
 
Däremot var filmen trots allt en av streamingtjänstens mest sedda filmer under 2020, vilket tycks ha varit tillräckligt för att få Netflix att vilja satsa vidare på den kontroversiella historien. Deadline rapporterar att inte bara en, utan två uppföljare just nu är under utveckling. 
 
Handlingen i "365 Days" följer Laura, som blir kidnappad av maffiabossen Massimo, som kräver att hon inom de närmsta 365 dagarna måste bli kär i honom. Fortsättningen på historien kommer att skildra hur de två återförenas för en nystart, som dock kompliceras av Massimos maffiafamilj, samt en mystisk man som plötsligt kliver in i Lauras liv, även han redo att göra vad som helst för att vinna hennes hjärta. 
 
 
Skådespelarna Michele Morrone och Anna-Maria Sieklucka kommer att upprepa sina huvudroller som Massimo och Laura. Även Magdalena Lamparska återvänder, medan Simone Sussina ansluter i rollen som den nytillkomna karaktären Nacho.
 
Barbara Bialowas och Tomasz Mandes kommer att återvända till registolarna för båda filmerna. Blanka Lipinska, författaren bakom den polska romantrilogi som filmerna baseras på, kommer att stå för manusskrivandet tillsammans med Mandes och Mojca Tirs. 
 
Denna gång görs båda filmerna från början som originalproduktioner hos Netflix, till skillnad från vad som var fallet med första filmen, som plockades upp av streamingtjänsten senare i processen. Detta kommer med något andra förutsättningar, där man bland annat räknar med att det grövre innehållet kommer att tonas ned. 
 
Uppföljarna är planerade att få premiär på Netflix under 2022. 
| 14 maj 2021 11:40 |