Film

Skribent

Mats Karlsson

17 juli 2018 | 20:15

Netflix filmar fem av Mark Millars serieromaner

Två blir tv-serier och de resterande tre blir film.
För drygt ett år sedan köpte Netflix Mark Millars serieförlag Millarworld med ambitionen att skapa nya originalserier och filmer. Nu meddelar streamingjätten att de kommer att filma hela fem stycken.
 
Det är två serier och tre filmer, där samtliga är originalproduktioner och är baserade på Mark Millars serieromaner.
 
“American Jesus” handlar om en 12-årig pojke som plötsligt upptäcker att han har återvänt som Jesus. Han kan förvandla vatten till vin, få lama att gå igen och kanske till och med återuppväcka de döda. Denna kommer att bli en av serieadaptionerna och bli tvåspråkig, engelska och spanska.
 
“Jupiter’s Legacy” fokuseras på världen första generation av superhjältar, som fick sina superkrafter på 30-talet. I modern tid är de vördade åldermän, men deras ungar med superkrafter gör vad de kan för att leva upp till familjens rykte. Steven S. DeKnight (“Daredevil”) kommer bli seriens showrunner och regissera åtminstone det första avsnittet.
 
"Huck" utspelas i en liten lugn kuststad, där en man med speciella förmågor utför goda gärningar i hemlighet. Ted Melfi ("Hidden Figures") kommer att skriva filmens manus.
 
“Empress” handlar om frun till en av galaxens värsta diktatorer. Hon flyr med sina barn från planet till planet, för att undkomma honom. Lindsey Beer (“Sierra Burgess is a Loser”) skriver filmens manus.
 
“Sharkey the Bounty Hunter” handlar om en prisjägare som jagar efter kriminella i hela galaxen, i hans ombyggda raketförsedda glassbil och understödd av hans 10-åriga hjälpreda. Filmmanuset skrivs av Michael Bacall (“21 Jump Street”).
 
 
Vilken av projekten ser ni mest fram emot?
| 17 juli 2018 20:15 |