Serie

Skribent

MovieZine

16 oktober 2019 | 15:30

Netflix filmar Backmans roman "Folk med ångest"

Felix Herngren regisserar streamingtjänstens fjärde svenska originalserie, om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning.
Idag presenterar Netflix nya originalserien "Folk med ångest" – baserad på boken med samma namn av Fredrik Backman ("En man som heter Ove"). Serien produceras av FLX som står bakom Kristallen-vinnaren "Störst av allt" samt kommande serien "Kärlek & Anarki".

"Folk med ångest" kommer regisseras av Felix Herngren ("Solsidan") och för manus står Camilla Ahlgren ("Bron", "Störst av allt").

Serien beskrivs som en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en höggravid kvinna, en självmordsbenägen mångmiljonär och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den… tom.

I en serie dysfunktionella vittnesförhör får vi efteråt höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?

- Fredrik Backman har en unik blick och förmåga att skildra människor och hitta intressanta historier som speglar Sverige. Det känns otroligt lustfyllt att få förtroendet att gestalta denna fina bok ihop med Camilla Ahlgren. Att vi dessutom fortsätter vårt samarbete med Netflix som kommer se till att den här fantastiska berättelsen kommer ut i världen känns fantastiskt, säger Felix Herngren i ett pressmeddelande.
 
Snart finns det alltså inte mindre än fyra svenska serier på Netflix. Förutom "Störst av allt", Lisa Lansgeths "Kärlek & anarki" och "Folk med ångest" ska även "Snabba Cash" filmas som ny originalserie.
| 16 oktober 2019 15:30 |