Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 juli 2020 | 16:15

Netflix ändrar sig igen om nedläggningen av "The Crown"

Seriens skapare insåg att den ursprungliga planen med sex säsonger av "The Crown" var bäst trots allt.
Vi rapporterade för ganska exakt ett halvår sedan att Netflix och Peter Morgan, skaparen bakom "The Crown", hade valt att avsluta serien en säsong tidigare än planerat. Enligt TVLine bekräftar Netflix nämligen nu att man har lagt en beställning på en sjätte säsong trots allt.
 
När vi började diskutera händelserna i den femte säsongen, så blev det snabbt klart för mig att om vi skulle lyckas göra berättelserna rättvisa i deras komplexitet så var vi tvugna att gå tillbaka till ursprungsplanen med sex säsonger, förklarar Morgan. 
 
Under den senaste och kommande säsongen gör den Oscarsvinnande skådespelerskan Olivia Colman huvudrollen som Drottning Elizabeth II, hon tog över rollen efter Claire Foy som vann både en Emmy och en Golden Globe för sin prestation kring drottningens yngre dagar. Under den femte och sjätte säsongen, som alltså kommer att avsluta serien en gång för alla, tar "Harry Potter"-skådespelerskan Imelda Staunton slutligen över rollen när vi ska få följa händelserna under drottningens äldre dagar.
 

Läs också: Netflix lägger ned "Chilling Adventures of Sabrina"

 
Vad tycker du om "The Crown" hittills? Kommer du att följa seriens samtliga säsonger? Kommentera gärna nedan!
| 10 juli 2020 16:15 |