Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 januari 2020 | 19:25

"The Crown" läggs ned en säsong tidigare än väntat

Netflix bekräftar även att "Harry Potter"-stjärnan Imelda Staunton kommer att spela Drottning Elizabeth i den sista säsongen av serien.
"The Crown" är en av Netflix mest påkostade och prisvinnande tv-serier, men nu har man i samråd med seriens skapare valt att skrota den sjätte säsongen. Enligt THR visar det sig även att ryktet, som vi har rapporterat om tidigare, om att "Harry Potter"-skådespelerskan Imelda Staunton kommer att ta över huvudrollen i den femte och sista säsongen av "The Crown" - stämmer.
 
Innan idag har det visserligen officiellt endast funnits beställningar för en fjärde säsong (den andra med Olivia Colman i huvudrollen), men ända sedan starten har det varit tal om att det skulle bli totalt sex säsonger - vilket både Netflix-chefer och seriens skapare själv har pratat om flera gånger.
 
- Från början hade jag planer för att "The Crown" skulle få utspela sig under sex säsonger, men nu när vi har börjat arbeta med berättelserna för den femte säsongen så har det blivit uppenbart för mig att det är här som det är den perfekta tiden att avsluta. Jag är tacksam för att Netflix och Sony [som producerar serien] stöttar mig i det beslutet, berättar seriens skapare Peter Morgan i ett uttalande.
 

Läs också: "Harry Potter"-stjärnan kan bli nästa drottning i "The Crown"

 
Vad har du tyckt om de tre första säsongerna av "The Crown" - hade du velat följa serien i sex säsonger? Kommentera gärna nedan!
| 31 januari 2020 19:25 |