Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 februari 2016 | 09:30

Neneh Cherry i "Stockholm My Love"

Nytt från Mark Cousins som gjorde dokumentärserien ”The Story of Film: An Odyssey”.
Den brittiske filmskaparen Mark Cousins har förälskat sig i Stockholm. Det ledde till hans första spelfilm, där Neneh Cherry har huvudrollen.

"Stockholm My Love" följer 47-årig arkitekten Alva, som fascinerad av byggnader och hur de påverkar folks liv. Fortfarande i chock efter en tragisk bilolycka tar hon långa morgonpromenader genom staden hon älskar. 

På soundtracket hörs nytt från både Neneh Cherry och Benny Andersson. Bakom kameran står filmfotografen Chris Doyle, som tidigare jobbat på ”Hero”, ”In the Mood for Love” och ”Paranoid Park”. 

- Jag ville göra en film om Stockholm, sorg och återhämtning. Jag ville jobba med den briljanta Neneh Cherry. Jag ville att filmen skulle fotas av en av världens bästa filmfotografer, Chris Doyle. Vi ville göra en stadssymfoni. Städer är högljudda, stökiga men vimlar av liv. Vår berättelse försöker fånga det, säger Cousins.

Cousins är mest känd för sin dokumentärserie ”The Story of Film”, en filmodyssé i 15 delar. Han har även gästat Stockholms filmfestival med dokumentären ”A Story of Children and Film”. Det är inte en helt galen gissning att han kommer tillbaks till höstens festival för att premiärvisa ”Stockholm My Love”.

Filmen presenteras nu för potentiella köpare på Berlins filmfestival.
| 11 februari 2016 09:30 |