Serie

Skribent

Paul Dakwar

30 maj 2024 | 04:30

Nej, vi visste inte heller att det fanns en tv-serie om Blade!

Jadå! Det har funnits en live-action--serie om Blade!
Har ni hört talas om Spike TV? Inte jag heller. Men ni har definitivt hört talas om “Blade”!
Med ett TV-spel nalkandes om den vampyrjägande vampyren, samt en ny MCU-film med Mahershala Ali i huvudrollen, tar vi en titt på “Blade”-serien. Nej, inte filmerna. TV-serien. Jag vet, jag var lika förvånad som du när jag fick reda på det. 
 
Wesley Snipes var klippt och skuren till att spela allas våran vampyrjägare. Men när det blev tal om att göra en spin-off-serie ville han dock inte vara med längre. Istället för att lägga hela idé om en spin-off serie på hyllan, valde Spike TV, som på den tiden var en helt ny kanal, att gå vidare med Sticky Fingaz (Kirk Jones), medlem i hiphopgruppen Onyx, för att axla rollen som Blade.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
“Blade: The Series” utspelar sig i Detroit och följer vampyrjägaren Blade i hans kamp mot de ondskefulla vampyrerna som hotar mänskligheten. Blade är en unik karaktär, då han har alla vampyrers styrkor men inga av deras svagheter, förutom en omättlig törst efter blod. Med hjälp av ett serum kan han kontrollera sin törst och fokusera på sitt uppdrag.
 
Serien bestod av en säsong med totalt tolv avsnitt. Trots en lovande början med starka tittarsiffror för premiären, dalade intresset snabbt, och serien mottog blandade recensioner. Kritiker berömde Sticky Fingaz prestation som Blade, men många ansåg att serien hade svårt att leva upp till filmernas intensitet och stil.
 
Efter bara en säsong drog Spike TV ur kabeln och bestämde sig att inte förnya "Blade: The Series" för en andra säsong. Anledningen var främst de sjunkande tittarsiffrorna och höga produktionskostnader. Trots beslutet var Sticky Fingaz i alla fall väldigt tacksam att ha fått spela en ikonisk Marvelhjälte som Blade.
 
När han i en intervju med Blackfilm fick frågan om han tyckte det var läskigt att få kliva in i Wesley Snypes skor som Blade, svarade han tvärt:
 
– Nej, för fan. Det är underbart att kliva in i Wesleys skor. Han gjorde ett utmärkt jobb. Det här är en utmärkt franchise. Det är som att fråga Christian Bale om han hade några betänkligheter inför att kliva in i Michael Keatons skor när han spelade Batman. Det är inte någon av våra skor. Serietidningen fanns före filmen. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Även om “Blade: The Series” inte lyckades nå samma höjder som sina filmiska föregångare, bidrog den ändå till att expandera mytologin kring den ikoniska vampyrjägaren. Många fans delar Stickys entusiasm för vampyrjägaren och ser fram emot Mahershala Alis kommade gestalting av honom i nästa MCU-film. 
 
Har du sett "Blade: The Series"?
 
| 30 maj 2024 04:30 |