Serie

Skribent

MovieZine

2 juli 2014 | 16:00

Neil Gaimans "American Gods" hamnar hos Starz

Mycket glädjande nyheter för Gaiman-fansen! Hans klassiska gudaroman har äntligen fått ett TV-hem hos kabelkanalen Starz.
Boken från 2001, som handlar om ett nära förestående krig mellan de mytologiska gamla gudarna och de nya gudarna (skapade utifrån folks kärlek till pengar, media och teknologi), låg först hos HBO. Men HBO drog sig ur med förklaringen att de inte kunde göra manuset rättvisa. 

Därefter plockade produktionsbolaget FremantleMedia upp rättigheterna, vilket MovieZine rapporterade om, och nu har alltså Starz beställt en hel serie. Trägen vinner.

"Hannibals" Bryan Fuller och Michael Green ("The River") blir showrunners och ska skriva pilotavsnittet - de kommer dessutom att exekutivproducera serien tillsammans med Neil Gaiman.  Fuller och Green jobbade tidigare tillsammans med "Heroes"

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

- När du skapar något som "American Gods", som lockar fans och fanatiker och folk som tatuerar in citat från den på antingen sig själva eller varandra och som alla, tatuerade eller inte, bryr sig väldigt mycket om boken, då är det otroligt viktigt att hitta rätt personer till ditt TV-team, säger Gaiman i ett pressuttalande som Collider publicerat.  

- Du vill inte göra fansen besvikna, inte heller de som bryr sig och som har gjort rollförslag  till den på nätet sedan tidernas begynnelse. Vad jag älskar med det här teamet som jag satt min tilltro till är att de är samma sorts fanatiker som de som "American Gods" dragit till sig sen den kom ut.  

- Nu har jag inte kollat om Bryan Fuller eller Michael Green har citattatueringar, men jag skulle inte bli förvånad om de hade det.

Inget är ännu sagt om när "American Gods" kan tänkas komma till TV-rutorna.

Spännande utveckling? Vad säger du om att bröst- och blod-kanalen Starz tar över? Tyck till här nedan!
| 2 juli 2014 16:00 |