Film

Skribent

Mats Karlsson

29 april 2010 | 17:05

Nedräkning till sommaren: Sex and the City 2

Nästa sommarfilm som MovieZine har tittat närmare på är uppföljaren "Sex and the City 2" där vi får återse de fyra New York-tjejerna.

En av de mest emotsedda filmerna i sommar är uppföljaren "Sex and the City 2", i alla fall för de kvinnliga biobesökarna. De fyra tjejerna i New York är återigen redo att utforska det stora äpplet och om det behövs även stötta varandra i vått och torrt.

De som kan sin "Sex and the City" vet att den började som TV-serie 1998 och sändes av HBO fram till 2004. Sommaren 2008 kom filmversionen som tog världen och boxoffice med storm. Filmen öppnade med 57 miljoner dollar och sammanlagt spelade den in 152 miljoner på de amerikanska biograferna. På den internationella marknaden drog den in fantastiska 415 miljoner dollar och enbart i Sverige sågs den av 519 000 biobesökare.

Redan efter premiärhelgen började snacket om en uppföljare och i april 2009 meddelade New Line Cinema att uppföljaren skulle få världspremiär i maj i år. Alla fyra tjejerna samt Chris Noth (Mr. Big) var också klara för uppföljaren. Nu hade dock Warner Brothers köpt upp förlusttyngda New Line Cinema och därmed var uppföljarens framtid säkrad.

Den första filmen regisserades av Michael Patrick King som även har skrivit och regisserat många avsnitt av TV-serien. "Sex and the City: The Movie" blev Kings långfilmsdebut och med tanke på framgångarna var det ganska väntat att han skulle få förnyat förtroende till att regissera uppföljaren.

Precis som i serien och även i första filmen kretsar allt kring de fyra tjejerna och framförallt på Carrie Bradshaw som skriver en spalt i den påhittade tidningen "The New York Star" och hon spelas av Sarah Jessica Parker. Tack vare framgångarna har hon blivit synonym med Carrie i "Sex and the City". Hon har dock gjort en del andra filmer, så som "Strangers with Candy", "Hemma bäst", "Smart People" och nu senast "Har du hört ryktet om Morgans?".

När Carrie känner sig rådlös tar hon hjälp och stöd av tjejtrion Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), Charlotte York (Kristin Davis) och Samantha Jones (Kim Cattrall). Alla tjejer har förstås sin unika personlighet och dem gör sig titt som tätt tillkänna i alla möjliga situationer.

Miranda jobbar som advokat och har en cynisk inställning till män och förhållanden, medan Charlotte som anses vara den mest konservativa och traditionsbundna av tjejerna. Sist, men inte minst har vi Samantha som kan kallas för mycket, men definitivt inte konservativ. Hon är den mest sexuellt frigjorda av tjejerna och hon är verkligen en utpräglad förförerska, men undviker till varje pris all emotionell inblandning.

Även om de också är mest kända för sina roller i "Sex and the City" har de medverkat i andra filmer. Kristin Davis var senast med i "Trubbel i paradiset" och Kim Cattrall i Polanskis "The Ghost Writer".

Men självklart kommer vi få återse den klassiska karaktären Mr. Big som Carrie gifte sig med i förra filmen. Han har alltid varit en viktig del i Sex and the City-världen och utan honom stagnerar situationskomiken och alla dråpliga händelser. Dessutom bestämmer sig hela tjejgänget att åka på semester till en exotisk och luxuös plats där festerna aldrig tar slut.

Den första trailern kom så pass tidigt som i december förra året där vi fick lite försmak av deras äventyrliga resa. I andra trailern som släpptes i april fick vi se glimtar av de problem vardagslivet bär med sig och den exotiska resan är ett faktum.

Om en dryg månad är det världspremiär för "Sex and the City 2" här i Sverige, närmare bestämt 27 maj. Medan vi väntar på att biljetterna ska släppas har vi samlat ihop allt material som finns till uppföljaren. Du hittar allt här nedan.

Stillbilder från filmen är inlagda i galleriet som du hittar här

Se trailer 1

Se trailer 1

Hur pass peppad är du på "Sex and the City 2"?

| 29 april 2010 17:05 |