Skribent

Andreas Samuelson

14 februari 2011 | 01:24

Nedräkning till Oscarn: Bästa kortfilm

Den 27 februari är det äntligen dags för Oscarsgalan och fram till dess kommer MovieZine göra en presentation av nomineringskategorierna, en ny varje dag.

Nu har vi redan kommit halvvägs i vår presentation av nomineringskategorierna. 12 är avklarade och 12 återstår. Idag kollar vi närmare på de fem nominerade kortfilmerna som var för korta för att kunna platsa i Bästa film-kategorin. De lyckligt utvalda i kategorin Bästa kortfilm som blev nominerade är...

1. The Confession

Regissör:

Tanel Toom

9-årige är orolig inför sin första bekännelse. Med ett rent samvete så kan inte få ut något av upplevelsen. Han och vännen Jacob bestämmer sig för att hjälpa situationen på traven men ett oskyldigt bus får tragiska konsekvenser.

2. The Crush

Regissör:

Michael Creagh

8-årige Ardal är kär i sin fröken men blir hjärtekrossad när det visar sig att hon har en pojkvän och bestämmer sig för att utmana honom i en duell - till döden.

3. God of Love

Regissör:

Luke Matheny

Pilkastningsmästaren tillika longuesångaren Raymond är olyckligt kär i sin trummis som i sin tur är kär i Raymonds bästa vän. När han får ett paket pilar med kärleksserum försöker han lösa situationen men saker går inte riktigt som planerat och han får lära sig en nyttig läxa.

4. Na Wewe

Regissör:

Ivan Goldschmidt

1994. Ett inbördeskrig pågår i Burundi, ett litet land i centrala Afrika på gränsen till Rwanda. Ett gäng Hutu-rebeller attackerar en minibuss och börjar sortera passagerarna. Men vem har vilket ursprung?

5. Wish 143

Regissör:

Ian Barnes, Samantha Waite

En välgörenhetsorganisation ska förverkliga en döende, 15-årig pojkes dröm: en timme ensam med en naken kvinna.

Se smakprov på filmerna här

Förra årets vinnare: "The New Tenants" - Joachim Back, Tivi Magnusson

Men i år gissar MovieZine på: Na Wewe

Krig och politik är alltid populära teman på filmgalor, speciellt från mer avlägsna länder.

Vilken tror du vinner?

| 14 februari 2011 01:24 |