Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 juli 2018 | 21:45

Nedlagda "Timeless" återuppstår för sista gången - med 2 finalavsnitt

NBC har lagt ned "Timeless" både efter den första och den andra säsongen - men fansens kärlek (och tjat) har nu säkrat två sista finalavsnitt.
Tidsreseserien som har tagit oss tillbaka till olika historiska händelser och lyckats göra dem till både allmänbildande och spännande, får åka på en sista tidsresa. NBC har beställt två sista finalavsnitt av serien som ska ge den ett ordentligt slut, en efterlängtad nyhet som bekräftades tidigare under kvällen av Variety.
 
Efter att serien lades ned av NBC efter sin första säsong tog det bara några få dagar innan Sony (som producerar serien) hade valt att ge NBC en större del av vinsten, och vips återuppstod "Timeless" med en andra säsong. Ett år senare hade tittarsiffrorna fortfarande inte blivit bättre och nedläggningen var åter igen ett faktum.
 
Sedan dess har fansen gjort allt vad de kunnat för att få serien att hitta ett nytt hem, men varken Amazon Prime eller Netflix visade något intresse (de räddade istället "The Expanse" och "Lucifer" med nya säsonger). Istället blir det nu alltså NBC som väljer att gå in och ge serien två avslutande avsnitt, något som förhoppningsvis kan fungera som en välkommen kompromiss.
 
 
Seriens båda skapare, Shawn Ryan och Eric Kripke, verkar i alla fall vara nöjda med att få ge sin serie ett ordentligt slut.
 
- Även om vi önskar att vi hade fått göra ett dussin säsonger till av "Timeless", känns det här som det näst bästa. Vi är peppade på att ta the Lifeboat ut på en sista åktur och ge vår berättelse ett ordentligt slut. Studion, NBC och alla involverade framför och bakom kameran, gör detta för en enda anledning; fansen. För att de för tjänar det. Fansen fick det här att hända och vi tackar dem för deras passion, support och helikoptrar. Så. Vill ni hänga med och hämta tillbaka Rufus eller vad säger ni?
 
Det är ännu oklart när de två sista avsnitten kommer att sändas.
 
Kommer du att titta på de två sista avsnitten av "Timeless"? Tror du att de klarar av att knyta ihop alla lösa trådar på bara två avsnitt? Kommentera gärna nedan!
| 31 juli 2018 21:45 |