Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 maj 2018 | 08:30

Nedlagda "The Expanse" har officiellt räddats - får en fjärde säsong

Jeff Bezos, Amazons VD, bekräftade själv nyheten att hans företag kommer att rädda den nyligen (av Syfy) nedlagda sci-fi-serien "The Expanse".
Vi rapporterade för bara några dagar sedan att det ryktades om att Amazon Prime var i förhandlingar om att rädda "The Expanse" och beställa en fjärde säsong. Sent under fredagskvällen bekräftade Jeff Bezos, Amazons VD, själv nyheten och meddelade att förhandlingarna officiellt var över - "The Expanse" blir ett Amazon Original och får en fjärde säsong.
 
Syfy (som har visat de tre första säsongerna) lade ned sci-fi-serien för två veckor sedan, ett beslut som möttes med stor förvåning bland seriens många hängivna fans. Efter att ha samlat ihop drygt 130 000 namnunderskrifter, hyrt ett flygplan med en banderoll "Rädda The Expanse" bakom - som flög över Amazons huvudkontor, och faktumet att miljardären (och Amazon-ägaren) Bezos själv är en av seriens många fans, kan fansen nu äntligen andas ut.
 
 
Amazon Prime har tidigare redan suttit på seriens rättigheter i USA och Kanada (efter avsnitten visats av Syfy), medan Netflix suttit på de internationella rättigheterna. Det är i nuläget ännu oklart om Netflix kommer att sitta på de internationella rättigheterna även framöver - eller om Amazon Prime kommer att få visa den fjärde säsongen här i Sverige.
 
Kommer du att ge den fjärde säsongen av "The Expanse" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 26 maj 2018 08:30 |