Film

Skribent

Andreas Samuelson

28 maj 2022 | 19:30

”National Treasure 3” fortfarande på G

Producenten Jerry Bruckheimer avslöjar att en tredje film med Nicolas Cage som äventyrande historiker är på manusstadie.
Fans av äventyrsfilmerna där Nicolas Cage spelade historikern och amatörkryptografen Benjamin Franklin Gates har något att se fram emot - det ser ut att bli en tredje film i serien. Screen Rant rapporterar att producenten Jerry Bruckheimer under en frågestund om ”Top Gun” tillfrågades av ett fan om eventuella planer att samarbeta med Nicolas Cage igen. Producenten bakom många av våra största filmsuccéer var inte sen med att svara:
 
- Absolut. Jag älskar Nicolas, han är en briljant skådespelare och vi jobbar i nuläget med ett manus för ”National Treasure”.
 
Detta är strålande nyheter för alla som längtat efter kombination påkostad Bruckheimer-action och den ständigt oförutsägbara Cage. Producenten hjälpte trots allt till med att lansera Oscarsvinnaren som actionhjälte i ”The Rock” och ”Con Air” på 1990-talet innan de fortsatte samarbeta flertal gånger, bland annat i ”National Treasure” och dess uppföljare ”National Treasure: Book of Secrets”. Nu är det över tio år sedan de gjorde film tillsammans, då ”Trollkarlens lärling”.
 
Sedan dess har Bruckheimer fortstatt kläcka ur sig miljon-franchises medan cage blivit något av affischnamnet för udda indie- och genrefilmer - bara i fjol gjorde han ”Pig”, ”Willy’s Wonderland” och ”Prisoners of Ghostland” medan han i år spelat sig själv i ”The Unbearable Weight of Massive Talent”. Det kan därför vara lite kul att se honom återvända till kommersiell högbudgetfilm och en franchise som trots allt spelat in över 800 miljoner dollar totalt även om den knappast imponerade på kritikerna. Men vilka Bruckheimer-filmer har gjort det...?
 
Två år sedan annonserades det att Chris Bremner (”Bad Boys for Life”) anlitats att skriva manuset men fokuset har senare legat på en TV-serie för Disney+ som ska fungera som en fortsättning på filmerna. Nu ser det ut som om det dessutom blir en trea på bioduken. Återstår att se när det blir av om regissören Jon Turteltaub samt Cages motspelare Diane Kruger, Justin Bartha, Jon Voight och Harvey Keitel återvänder.
| 28 maj 2022 19:30 |