Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2022 | 14:40

Ny bild visar upp Natalie Portman som Mighty Thor

Regissören Taika Waititi avslöjar nya detaljer kring Janes roll i "Thor: Love and Thunder".
Jane är tillbaka i Thors liv - men något är annorlunda. När Natalie Portman återvänder till MCU efter flera års frånvaro är det i rollen som Mighty Thor. För första gången får vi se en kvinna ta över den mäktiga hammaren Mjölner, och det visar sig vara åskguden Thors gamla flamma. 
 
- Det har gått åtta år. Hon har haft ett helt annat liv, och så kommer plötsligt ditt livs stora kärlek in i bilden - och klädd som du. Det blir en riktig mindfuck för Thor, berättar Taika Waititi.
 
Large 43f2737577795a675d5d088c6c8b2deb thor tw
 
Det är filmtidningen Empire som visar upp den nya bilden ihop med några nya citat från regissören. Detaljerna kring Janes återvändo är ännu hemliga, men den som är bekant med Jason Aarons serietidningar "The Mighty Thor" kanske kan ana vart det är på väg. Waititi förklarar hur han tänkte kring Portmans roll:
 
- Jag började skriva storyn och tänkte: vore det inte kul att ha med Jane igen? Men man vill ju inte att Natalie kommer tillbaka som samma karaktär, och bär på forskningsutrustning. Ska Thor flyga iväg medan hon är hemma och väntar tålmodigt? Det vore tråkigt. Man vill att hon ska få vara en del av äventyret. 
 
 
Mer av Natalie Portmans nya superhjälte och Chris Hemsworths enorma biceps får vi se i "Thor: Love and Thunder", där de dessutom ska hantera storskurken Gorr the God Butcher - spelad av Christian Bale. Mycket att se fram emot när vi återvänder till MCU den 6 juli.
| 7 maj 2022 14:40 |