Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 november 2018 | 15:30

Nästa Sune-film får biopremiär redan julen 2019

MovieZine kan nu bekräfta att ”Sune vs Sune” får en fortsättning.
Både tjejtjusare och publikmagnet: i helgen är omtyckte Sune tillbaka på bio i vad som spås bli vinterns stora svenska succé - "Sune vs Sune". Men det dröjer inte länge innan den blonda grabben och hela familjen Andersson kommer tillbaka. Redan vintern 2019 är det dags för uppföljaren, berättar regissören Jon Holmberg för oss.

- Jag sitter och skriver på en till film, som ska ha premiär nästa jul. Vi börjar filma i april. Det är svinkul verkligen, otroligt roligt att hoppa på det igen.

Redan under våren 2016 skrev vi för första gången om Nordisk Films planer på att ge Sune-filmerna en uppdatering med nya skådespelare. Då pratades det om tre nya filmer, varav en skulle handla om familjens nya sommarstuga.
 

Elis Gerdt spelar Sune Andersson. (Foto: Calle Anderson)
 
Enligt skådespelaren Sissela Benn (som spelar mamma Karin) blir det iallafall en film till, medan Jon Holmberg bekräftar att det kan handla om en ny familjesemester.

- I nästa film är vi inte lika mycket i hans hemmiljö. Den här (”Sune vs Sune”) utspelar sig mycket i hans vardag, i skolan och hemmet, och i hans huvud. Nästa blir kanske lite mer som de tidigare filmerna, med en puls framåt. En geografisk förflyttning. Det finns lite roadmovie-element, och ett litet uppbrott. Lite Sune på rymmen-känsla. Men jag hoppas att vi kan behålla samma ton i filmen, säger regissören.

Fredrik Hallgren, som gör rollen som pappa Rudolf, verkar förvånad när en andra film kommer på tal.

- Jaha, okej, vad kul. Jag vet att det är snack om det. Men man ska inte ropa hej förrän man skrivit på kontraktet. Det skulle bli jättekul. Jag får kolla om de har med sig kontraktet, skrattar han.
 
 
"Sune vs Sune" får biopremiär fredagen 30 november, och nästa film i serien landar förmodligen vid samma tidpunkt 2019.
| 26 november 2018 15:30 |