EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

7 juli 2017 | 18:00

Nästa ”24” blir mycket annorlunda

Spinoffen ”24: Legacy” klarade bara en säsong i tv-rutan, men det kanske är precis så den här serien bör leva vidare - en säsong i taget.
Det ryktas nämligen om att ”24” ska komma tillbaka ungefär som ”Fargo” eller ”American Horror Story”, med nya historier och karaktärer för varje år. Tv-producenten Peter Lenkov har skrivit flera avsnitt av originalserien, och han bekräftar planerna för MovieZine. Han tror att serien kan leva vidare utan Jack Bauer.

- Seriens skapare Joel Surnow är en god vän till mig. Hans vision för nästa "24" är nästan en antologiserie. Varje säsong kommer att använda 24-timmarsformatet, men det går att göra vilken genre som helst.

- Man kan göra en sjukhusserie om de första 24 timmarna vid ett trauma. Vilken miljö eller situation man än kan komma på, går det att göra i det formatet. Det är en genial idé och jag tror att serien fortfarande har mycket liv i sig.
 
 
Men vad gick snett med kortlivade ”24: Legacy”, där Kiefer Sutherlands CTU-agent byttes ut mot yngre förmågan Corey Hawkins? Peter Lenkov förklarar:

- Problemet var att de försökte återskapa originalserien. Det är svårt, för Kiefer skapade en unik karaktär med Jack Bauer. Och den kom i en unik tid, efter 11 september, då vi alla behövde hela. Vi behövde en hjälte på vår sida. Jag tror att "24: Legacy" försökte kopiera upplägget, och det var nog ett misstag.

- Men vad de planerar nu kommer bli stort, och riktigt häftigt, tillägger han.
 
Vad tror ni, kan "24" fortsätta som en antologi-serie? Eller är publiken trött på konceptet nu? Kommentera nedan.
| 7 juli 2017 18:00 |