Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

19 januari 2024 | 09:00

Namnbyte för “Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One” inför streamingsläpp

Ryktet har rullat sedan i höstas, men nu är det officielt - lagom till att filmen släpps på SkyShowtime den 9 februari.
I USA och Kanada landar den senaste filmen i "Mission: Impossible"-sagan på Paramount+, en streamingtjänst som här snarare är en del av SkyShowtime. I samband med att premiärdatumet blev offentligt, visade det sig också att ett litet men ack så viktigt namnbyte genomförts.
 
"Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" är numera bara "Mission: Impossible - Dead Reckoning".
 
Namnbytet kommer knappast som en större överraskning. Dels för att ryktet om det redan rullat ett tag, men också för att filmen inte gjorde särskilt bra ifrån sig på biograferna. Det finns flera orsaker till det, som hård konkurrens och blockbustertröttma, och det är inte omöjligt att tanken att bara få en halv film också ha varit avskräckande.
 
Innehållsmässigt gör det ingen större skillnad. Även om det finns en övergripande handling som fortsätter till nästa film, kändes ändå "Mission: Impossible - Dead Reckoning" till stor del som en egen historia.
 
Det här innebär förstås också att "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two" (med en framskjuten och planerad premiär till 2025) med största möjliga sannolikhet får en helt ny undertitel. 
 
"Mission: Impossible - Dead Reckoning" kommer till SkyShowtime den 9 februari.
 
 
| 19 januari 2024 09:00 |