Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 augusti 2021 | 17:00

7 nya musikalfilmer står redo att lysa upp din höst

Inte mindre än sju nya musikaler får premiär på bio och streaming under hösten 2021. Välj mellan Disney-magi, krossade drömmar och tonårshjärtan i brand.
Det våras för musikalfilmen i höst. Efter sommarens stora fiesta i Lin-Manuel Mirandas "In the Heights" står inte mindre än sju musikalfilmer redo för premiär på bio och streaming. Det är med andra ord en bra tid för dig som smälter när skådespelare spontant bryter ut i skönsång, och alla runtomkring kan koreografin. Här är vår snabbguide till höstens musikalfilmer!
 
 
"Berättelsen om Askungen" - Disneys live-action från 2015 bär förvirrande nog samma titel, men det här är Sonys egna tolkning av den klassiska sagan om flickan som bara ville gå på bal. Sångerskan Camila Cabello filmdebuterar i huvudrollen, och Billy Porter ("Pose") står för klänningarna i en könstwistad rolltollkning av Den goda fén.
 
Premiär 3 september på Amazon Prime Video.
 
 
"Everybody’s Talking About Jamie" - Succén från Londons musikalscen har blivit film. Handlingen följer 16-årige Jamie vars stora dröm i livet är att bli dragqueen och stå i rampljuset. En feelgood-laddad historia utlovas med Richard E. Grant i rollen som Jamies mentor.

Premiär 17 september på Amazon Prime Video.
 
 
"Dear Evan Hansen" - High school-grabben Evan genomgår en jobbig tid efter att hans klasskompis tog livet av sig. Ett prisbelönt fenomen på Broadway kommer nu som storfilm med bland andra Julianne Moore och Amy Adams i rollistan. Mest uppmärksamhet har däremot Ben Platt fått, då 27-åringen spelar tonåring. Kan man blunda för detta faktum så verkar det som upplagt för gråtkalas.

Biopremiär 5 november.
 
 
"Encanto" - Årets Disneyfilm tar oss till bergen i Colombia och en förtrollad by, där alla bär på fantastiska förmågor. Alla, utom flickan Mirabel som bara är helt hopplöst vanlig. I sann Disney-anda utlovas en charmig familjefilm med mycket sång och magi.

Biopremiär 26 november.
 
 
"Tick, Tick… Boom!" - Musikalkungen Lin-Manuel Miranda långfilmsdebuterar som regissör med Andrew Garfield i huvudrollen. En ung teaterkompositör i New York genomgår en 30-årskris och försöker hantera såväl kärlekslivet våndor som karriärens press.

Premiär 19 november på Netflix.
 
 
"West Side Story" - Det bor ett litet musikalfan även i Steven Spielberg! Stjärnregissören står bakom denna nyinspelning på filmklassikern från 1960-talet. I centrum står en historia om förbjuden kärlek, när en kille och en tjej med band till rivaliserande gäng förälskar sig i varann. Ansel Elgort och nykomlingen Rachel Zegers spelar huvudrollerna i årets förmodligen mest välgjorda och ambitiösa kärleksdrama.

Biopremiär 10 december.
 
 
"Annette" - En film av Leos Carax, det missar man på egen risk. Tror du mig inte? Se den udda "Holy Motors" från 2012 och håll tyst. I Carax nya film, musikalen "Annette", ser vi Adam Driver och Marion Cotillard som paret vars tvååriga dotter överraskar med en ovanlig begåvning.

Kommer på bio i höst/vinter.
| 19 augusti 2021 17:00 |