Skribent

Mats Karlsson

10 maj 2011 | 11:30

MovieZine drar till Cannes

Imorgon onsdag drar Cannes Filmfestival igång och MovieZine kommer i även i år hålla dig uppdaterad med recensioner och intervjuer och annat smått och gott.

Det finns festivaler och så finns det festivaler. Den absolut mest prestigefyllda av dem alla är utan tvekan Cannes Filmfestival som anordnas varje år i maj, belägen några mil utanför Nice i södra Frankrike. I år startar festivalen imorgon onsdag 11 maj och avslutas 22 maj, med andra ord handlar det om film i elva dagar.

Förutom filmvisningar tar många filmbolag chansen och möjligheten att visa smakbitar från deras kommande filmer och anordna intervjuer för de aktuella filmerna. Om man har något uns av filmintresse är Cannes tveklöst filmens Mecka.

MovieZines ambition med årets festival är att serva dig med rykande färska recensioner för de filmer som premiärvisas i Cannes, blogga om allt som händer samt intervjua de intressantaste filmpersonligheterna. Schemat är sannerligen fullspäckat och först ut blir Woody Allens "Midnight in Paris" som visas på onsdagsmorgonen. Andra godbitar att se fram emot är Terrence Malicks "Tree of Life", Lars von Triers "Melancholia", Jodie Fosters "The Beaver" och mycket annat.

Tack vare att "hela" redaktionen åker ner (undertecknad och Andreas), så finns risken att nyheter och övriga artiklar kan dessvärre bli lidande under Cannes-festivalen, på grund av tidsbrist. Ambitionen är att det ska flyta på som vanligt, men erfarenheten säger dock att det är ett hopplöst uppdrag. Men vi håller tummarna för att ingen ska märka någon större skillnad med våra ordinarie uppdateringar.

Nästa rapport blir direkt från Cannes!

| 10 maj 2011 11:30 |