Film

Skribent

MovieZine

2 januari 2022 | 15:30

MovieZine Awards: Dags att nominera 2021 års bästa filmer

Vilka var årets bästa filmer, skådespelare och regissörer? Här är din chans att påverka!
Vårt filmtittande och våra biovanor ser inte ut som de en gång brukade. Biobesöken blev antagligen färre under 2021 medan streamingtjänsterna skryter om rekordsiffror. Men vissa saker förändras aldrig, som att MovieZine Awards årligen låter filmälskarna kora sina favoriter. Det har vi gjort sedan 2004 och det kan ingen pandemi ändra på.

MovieZine Awards - den årliga läsaromröstningen som är den största i sitt slag i Sverige - kommer öppna för omröstning lite senare i januari. Men först vill vi ha er hjälp med att kora de nominerade! 
 
På den här länken kan du nominera dina favoriter i i 15 olika kategorier, inklusive Bästa film, Bästa svenska film, Årets genombrott och många fler.
 

Vilka filmer och skådespelare får jag nominera?

 
Alla de som varit aktuella med en svensk premiär (bio, streaming eller direkt till bluray) under 2021. Kolla i premiärkalendern för en påminnelse om vilka filmer som kom ut under året.
 

Hur många får jag rösta på?

 
I det här stadiet vill vi ha in så många nomineringar som möjligt. Du kan välja att nominera upp till fem personer eller titlar i varje kategori. I slutändan korar vi på MovieZine de nominerade bland de populäraste förslagen.
 

Ok, ta mig till röstningsformuläret!

 
Skicka in dina nomineringar senast fredagen 7 januari. Gör din röst hörd och se till att dina favoritfilmer kommer med.
| 2 januari 2022 15:30 |