Film

Skribent

Emma

11 september 2013 | 16:01

"Mortal Instruments"-uppföljare lagd på is

Inspelningen av "The Mortal Instruments: Stad av aska" som skulle ha börjat nästa vecka har blivit uppskjuten på obestämd tid.

- Efter att ha pratat med både kreativa partners och distributörer var det tydligt för oss att det vore fördelaktigt att ha mer tid för att ompositionera filmen på den nuvarande marknaden, säger producenten Martin Moszkowicz.

”The Mortal Instruments: Stad av aska”, uppföljaren till "The Mortal Instruments: Stad av skuggor", planerades optimistiskt nog redan innan den första filmen haft biopremiär. "Stad av skuggor" sågades av både kritiker och fans, och med sina hittills tjänade 38 miljoner dollar världen över har den långt kvar innan den tjänat in sin budget på 60 miljoner dollar.

Både regissören och skådespelare från den första filmen var klara för att göra uppföljaren. Med det i åtanke var väl risken hög att den andra filmen skulle möta samma kritik som den första, som hånades för sina fantasyklichéer, halvdant skådespeleri och sin tunna ytlighet.

"The Mortal Instruments"-serien var en av flera filmatiseringar av ungdomsböcker som under året slagits om att ta över tronen efter "Twilight". Den tycks alltså dock inte ha gått segrande ur striden, där bland andra "Beautiful Creatures", "The Host" och "Warm Bodies" kämpade med näbbar och klor och åtminstone lyckades spela in sina budgetar.

| 11 september 2013 16:01 |