Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

28 oktober 2015 | 19:00

Mördade sin vän efter att ha bingekollat "The Walking Dead"

23-åring var övertygad om att vännen höll på att bli zombie.
Damon Perry, 23, från New Mexico körde i förra veckan en maratontittning av AMC:s populära zombieserie samtidigt som han drack en väldig massa sprit. Det resulterade i att han fick för sig att hans jämnåriga kompis Christopher Paquin var på väg att förvandlas till zombie  - och dödade honom. 

Perry hävdade, enligt New Mexico-polisens talesman Moses Marquez, att Paquin försökt bita honom och att han då reagerat med att brutalt misshandla Paquin, med bland annat en elgitarr och en mikrovågsugn. 

Men det slutade inte där.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Damon Perry.

- Om du någonsin sett serien, vet du att det enda sättet att döda en zombie är att attackera huvudet, sa Marquez till KOB 4 News, skriver US Magazine.

- Well, när polisen kom till Perrys lägenhet satt det en kniv i offrets huvud.

- Han trodde verkligen, på grund av sitt gravt alkoholpåverkade tillstånd, att hans vän höll på att bli en zombie. Jag har aldrig sett något liknande under de 13 år jag jobbat här, sa Marquez. 

Den nu gripne Perry kommer åtalas för mord. Ingen kommentar har kommit från "The Walking Dead"-kanalen AMC.

Intressant i sammanhanget är att det i januari kom en studie som visade att bingetittande kunde leda till depression och ge ensamhetskänslor, men från det till mord är steget långt.

"The Walking Dead" sänds på söndagar både i Sverige och i USA, den är inne på sin sjätte säsong.
| 28 oktober 2015 19:00 |