Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 maj 2023 | 15:01

Nya “Mission: Impossible” på rälsen - här slåss Tom Cruise ovanpå ett tåg

“Mission: Impossible: Dead Reckoning Part One” blir antagligen den mest spektakulära filmen i serien hittills.
I sommar är det äntligen dags för nya “Mission: Impossible: Dead Reckoning Part One” och inför premiären har Empire fått ta del av ett stunt som Tom Cruise vågar sig på i den sjunde delen om hemliga agenten Ethan Hunt.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Nej, det är inte flygplan eller skyskrapan Burj Khalifa som är aktuellt i “Dead Reckoning”. Istället har produktionen flyttat ner på marken. För nu är det stunt ovanpå tåg som gäller. Men för regissören av de senaste “Mission Impossible”-filmerna, Christopher McQuarrie, är det något som definierar serien:
 
- Vi gör en film som involverar sekvenser som de helt enkelt inte filmar på riktigt nuförtiden, och man har inte har gjort detta på väldigt, väldigt länge. Scenen som vi filmar just nu är inget undantag. Och som det mesta med “Mission: Impossible”, hade vi vetat vilka utmaningarna som väntade när vi började, skulle vi aldrig ha gjort det.
 
Men den sjunde filmen i serien är rimligtvis den mest extrema hittills. I filmen får vi bland annat se en racing-sekvens med minibilen Fiat 500 i fokus, Rebecca Ferguson kommer att slåss med svärd, och Cruise ses även köra ner för en klippa med en motorcykel.
 
- För mig är denna våghalsighet en tillgång, och inte något enformigt. Jag har en skådespelare som ska köra ner en motorcykel från en klippa. Nu är det utmaningen att jag måste få publiken att bry sig om det. Men det är grejen med “impossible missions” - de lyckas alltid, så småningom.
 
Premiär för “Mission: Impossible: Dead Reckoning Part One” blir den 12 juli i sommar.
| 5 maj 2023 15:01 |