BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Kardelo

17 juli 2023 | 07:45

Biotoppen: Nya "Mission: Impossible" fick en flygande start

Tom Cruise lyckas med uppdraget igen! Hans "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" tar över som ny etta på biotoppen.
Det är den sjunde delen i en actionfranchise som varit igång sedan 1996, men än har publiken inte tröttnat på agent Ethan Hunt och hans omöjliga uppdrag.
 
Sedan premiären i onsdags har "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" spelat in respektabla 235 miljoner dollar världen över. Bara i USA landade intäkterna på 80 miljoner dollar under fem dagar, ett nytt rekord för filmserien, enligt Deadline.
 
Men med en saftig budget (det snackas om 300 miljoner dollar) måste filmen spela in minst 600 miljoner innan den börjar gå med vinst. Det gäller att Tom Cruise och gänget lyckas stå emot konkurrensen i sommar och fortsätter att sälja biljetter i månader framöver. Ska den här bli lika framgångsrik som fjolårets storsuccé "Top Gun: Maverick"? Det återstår att se.
 
En åttonde "Mission: Impossible"-film är för närvarande planerad för sommaren 2024. Med tanke på strejkerna i Hollywood är det inte säkert att uppföljaren hinner bli klar inom ett år.
| 17 juli 2023 07:45 |