Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 maj 2023 | 09:07

"Mission: Impossible"-regissören försvarar Tom Cruises vredesutbrott

"Vi slogs för att hålla industrin vid liv, och för att låta folk behålla sina jobb."
När coronapandemin rasade som värst år 2020 var "Mission: Impossible 7" en av de första filmerna som återupptog inspelningarna. Hårda säkerhetsrutiner krävdes såklart, och de som inte följde kraven fick känna på Tom Cruises ilska.
 
Skådespelaren blev omskriven när han skällde ut sitt filmteam och hotade med att sparka alla som inte tar covid på allvar: "Vi sätter standarden för hela industrin... vi ska inte stänga ner den här jävla filmen! Hör ni det, motherf***ers!" skrek Tompa.
 
 
Tom Cruise fick dock fansens respekt efter att klippet spred sig. Bland MovieZines läsare tyckte många att han som producent har rätt att ställa höga krav för att hålla inspelningen vid liv. Även filmbranschen slöt upp bakom Cruise, och han fick beröm av bland andra George Clooney.
 
I en intervju med Entertainment Weekly tar regissören Christopher McQuarrie skådespelaren till sitt försvar.
 
- Det där hände under en mycket komplicerad och osäker tid. Vi är såklart tacksamma för att folk förstod vad det handlade om. Vi slogs för att hålla industrin vid liv, och för att låta folk behålla sina jobb. Vi slogs för studion och för biograferna, och det gör vi fortfarande. Jag är bara glad att folk förstod intentionen bakom det, säger McQuarrie.
 
"Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" får svensk biopremiär i juli.
| 15 maj 2023 09:07 |