Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 oktober 2023 | 07:37

"Mission: Impossible 8" blir ett år försenad - landar på bio 2025

Hollywodstrejken sätter käppar i hjulet för Tom Cruise och gänget.
Den åttonde filmen i "Mission: Impossible"-serien blir försenad, som väntat. Det ambitiösa premiärdatumet i juni 2024 - ett år efter senaste filmen - skulle visa sig bli ett omöjligt uppdrag med tanke på strejkerna i Hollywood.
 
Nu är det klart att "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two" når biodukarna den 23 maj 2025 istället. Enligt Variety väntar också en ny titel för att skippa "Part Two".
 
Handlingen tar vid direkt efter händelserna i "Part One", där agent Ethan Hunt och hans team mötte på en ny fiende i form av en lömsk AI. Teamet förlorade också en kär medlem, men nya namn ansluter sig till rollistan i nästa film: Hannah Waddingham ("Ted Lasso") medverkar i en okänd roll.
 
Men hur gick det nu för "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" på bio i somras? Blev det någon succé? Dessvärre inte. Trots en riktigt tajt actionrulle som hyllades av kritikerna blev det "bara" 567 miljoner dollar i intäkter. Cruise åkte på smisk av "Barbie" och "Oppenheimer" som släpptes på bio bara veckan senare, och stal alla IMAX-dukar och all uppmärksamhet.
 
Nu är förhoppningen att fans ska upptäcka den senaste filmen på video-on-demand innan fortsättningen (och finalen?) kommer ut 2025.
 
| 24 oktober 2023 07:37 |